Opstijgend vocht aanpakken door de gevel te impregneren

Vochtproblemen kunnen te maken hebben met de gevel

Vochtproblemen in woningen, zoals optrekkend vocht of doorslaand vocht, kunnen op uiteenlopende manieren worden veroorzaakt. Zo kan het zijn dat de kelder niet waterdicht is, waardoor zich langs de muren opstijgend vocht ontwikkeld. Erg vervelend, want hierdoor gaan behangstroken op de muren loszitten en kan zelfs de complete muur van binnen verrotten. Een veelvoorkomende oorzaak van vochtoverlast is verder het fenomeen van de lekkende waterleiding of afvoer. Ten derde kan een slechts ventilatie een rol spelen. Als de douche, keuken of de woonkamer onvoldoende gelucht wordt, kan dit uiteindelijk leiden tot optrekkend vocht, schimmelproblemen en een muffige geur in huis. Ten slotte komt het ook vaak voor - vaak dan menig woningbezitter denkt - dat de gevel scheuren of gaten heeft, waardoor er opstijgend vocht in de woning komt. Deze laatste oorzaak kunt u het beste aan laten pakken door uw gevelmuren via een specialist te impregneren met een vochtwerend middel.

Oorzaken van optrekkend vocht bij gevels

Hoe kan het precies dat zich juist bij gevels opstijgend vocht voor doet? Er zijn hiervoor diverse oorzaken aan te wijzen:

  • Het huis waarin u woont is al behoorlijk oud en slecht ge├»soleerd. Vooral oudere woningen hebben gevels die niet voldoende waterafstotend zijn en waardoor de kans op doorslaand of opstijgend vocht bij de gevelmuren automatisch ook groter is.
  • De waterkering in uw muren ontbreekt of, dt komt bij nieuwbouwwoningen nogal eens voor, is niet goed in de muur aangebracht. Hierdoor krijgt opstijgend vocht een kans om de muren aan te tasten.
  • Slecht onderhoud van duw woning. Soms komt het optrekkend vocht bijvoorbeeld via een verstopte dakgoot door de gevel het huis binnen. Goed onderhoud, in dit geval door het regelmatig schoonmaken van de dakgoot, had dit probleem kunnen voorkomen. Maar nu is het te laat, want het vocht is al door de gevel gekomen.
  • Tijd om in te grijpen: schakel een expert in

    Zodra u opstijgend vocht op de muren constateert, is het zaak om snel een expert in te schakelen om erger te voorkomen. U wilt liever geen schimmelvorming op de muren of gezondheidsklachten krijgen toch? En op afbladderende verf of loskomend behang zit ook niemand te wachten. Schakel daarom een voordelige en ervaren vochtbestrijder in. Een professioneel bedrijf dat uw muren goed injecteert, zodat u van de vochtproblematiek af bent. Neem nu contact met ons op of vraag een offerte aan!